Barcelona celebra la segona edició de la Nit de les Religions

Has participat mai a una cerimònia del Havdalà (cloenda del Sàbat)? Vols saber com els sikhs s’enrosquen al cap turbants de set metres? Has entrat mai a una mesquita? Saps com es practica el Bhakti ioga?

Aquest dissabte tens l’oportunitat de conèixer les religions de Barcelona de molt a prop. La capital catalana celebrarà la segona edició de La Nit de les Religions organitzada pel grup de joves de l’Associació UNESCO per el Diàleg Interreligiós, seguint una iniciativa que va néixer a Berlin el 2012.

Es tracta d’una jornada de portes obertes on trenta-tres comunitats de diverses tradicions religioses (cristianes, musulmanes, jueves, budistes, bahá’ís, hindús i sikhs, entre d’altres) i entitats de diverses denominacions obriran les seves portes a la ciutadania amb l’objectiu de donar-se a conèixer i proclamar un clar missatge a favor de la pau i la convivència, tenint presents els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

Cadascuna de les comunitats i entitats faran, durant la tarda i el vespre del dissabte 16 de setembre, visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic, entre altres iniciatives.

La jornada començarà amb l’acte inaugural que tindrà lloc el mateix dissabte a les 12.30 h, al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa” (Passeig de Sant Joan, 108. Barcelona). En l’acte, que serà obert a la ciutadania, està previst que hi intervinguin la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el director del Departament d’Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Francesc Ventura.

I a partir de les 16h i fins a la mitjanit les comunitats religioses i entitats realitzaran les seves activitats, algunes de les quals requereixen inscripció prèvia. Podeu consultar el programa sencer en aquest link. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *