Vic posa en marxa un servei de bicicletes per a la gent gran

La gent gran de Vic compta des de fa unes dies amb un vehicle adaptat que els permet tornar a sentir l’experiència d’anar en bicicleta. L’entitat sense ànim de lucre  Aurora ha engegat un nou projecte amb un tricicle adaptat específic per les persones grans.  La iniciativa porta el nom de No Limits Bikes i la gent d’edat d’avançada –especialment aquelles que viuen en residències– en són els principals destinataris, tot i que també en poden fer ús amb dificultats de mobilitat.

El projecte, que compta amb fons de l’European Solidarity Corps, s’ha inspirat en serveis similars que s’ofereixen a ciutats com Barcelona i Copenhaguen i és inèdit a la Catalunya Central. Tot i que inicialment s’ofereix només a Vic i Manlleu, no descarten desplaçar-se a altres zones properes.

El tricicle incorpora una cistella a la part davantera per a transportar persones, un reposapeus i coixins que fan còmode i més suau la passejada. A més, la conducció és fàcil, i si bé és necessari fer una breu formació on es donen consells de seguretat, la intenció és que siguin voluntaris els que el condueixin.

Des de l’entitat Aurora han obert una borsa perquè totes les persones que vulguin col·laborar en la iniciativa s’hi puguin inscriure. A hores d’ara compten amb un únic tricicle, malgrat que, si tingués èxit, ha avançat el director d’Aurora, l’acord amb el servei homòleg a Barcelona, la Cooperativa Biciclot, permetria disposar-ne de més. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *