Adidas llença una innovadora dessuadora de material reciclat

La dissenyadora britànica Stella McCartney ha tret una original i innovadora dessuadora amb Adidas que està feta amb peces reciclades. Però el més particular es que es tracta de la primera peça produïda comercialment amb una nova tecnologia que transforma el cotó vell en un nou material.

La tecnologia porta el nom de NuCycl i ha estat desenvolupada per la companyia amb seu a Seattle Evrnu. NuCycl converteix la roba vella en matèria primera nova i d’alta qualitat per a la creació de roba nova, de manera que vol frenar el malbaratament de roba.

Segons explica Adidas a la seva web, el món produeix aproximadament 92 milions de tones de deixalles tèxtils cada any. Aquesta iniciativa vol contribuir a frenar aquesta realitat a través d’una acció d’economia circular.

El més innovador del projecte és que converteix tela vella en un fil nou prou fort com per donar vida a una peça. Les deixalles de les peces es divideixen, es liqüen i s’expulsen per un extrusor similar al de les impressores 3D per formar el nou fil.

La dessuadora Infinite Hoodie està feta amb un 60% d’NuCycl i un 40% de cotó orgànic que ha estat desviat d’abocadors.  D’altra banda, Adidas by Stella McCartney s’ha aliat amb la companyia Bolt Threads per desenvolupar el vestit Biofabric Tennis Dress, realitzat amb fil barreja de cel·lulosa i Microsilk. – red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *