Tovallons contra la xenofòbia

Diversos bars i restaurants del barri de San Cristóbal de los Ángeles a Madrid han posat en marxa una original iniciativa que te com a objectiu lluitar contra la xenofòbia i trencar alguns mites i estereotips sobre la immigració.

En el marc del projecte “Espacio libre de tópicos”, aquests bars ofereixen uns tovallons que porten impresos uns missatges informatius i amb dades que desmenteixen moltes idees que es poden tenir sobre la immigració.

Darrere el projecte hi ha un grup d’entitats i veïns del barri, que fa dos anys va decidir posar en marxa, des de la Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), campanyes d’aquest tipus per fer front als prejudicis que es donaven al barri. Entre les iniciatives que han dut a terme destaca per la seva singularitat la dels tovallons.

Els tovallons es poden trobar a nou bars de la zona i porten tres tipus de missatges. Un d’ells desmitifica el mantra que els immigrants només vénen per les ajudes socials ( “els immigrants aporten tres vegades més del que gasten”); un altre ofereix dades sobre seguretat, amb dades que comparen les detencions de Sant Cristòfol amb altres barris i la frase “Segueixes pensant que barri és el més insegur?”; per últim, també es vol conscienciar sobre les persones amb problemes de salut mental, avisant de “1 de cada 4 podem patir un trastorn mental”.

En total s’han repartit 51.000 tovallons per local. La campanya ha generat comentaris i reflexions al barri. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *