Paisatge Vius intenta recuperar mil punts d’aigua

Afectats per les alteracions del territori, cada vegada hi ha menys punts d’aigua al nostre voltant i els pocs que queden estan cada vegada menys connectats entre ells i la majoria presenten un estat de conservació molt millorable.

Amb la voluntat de recuperar-los, des de l’entitat Paisatge Vius, ha posat en marxa la campana 1000 Punts d’aigua; una proposta participativa molt idonia en l’actual Setmana de la Natura 2016, dedicada a les fonts.

Aquest projecte té dues finalitats: inventariar de manera participativa el màxim número de punts d’aigua estancada del territori i posar en marxa una estratègia de conservació activa d’aquests punts per crear una xarxa de punts d’aigua de qualitat al territori per afavorir la biodiversitat aquàtica.

A 1.000 Punts d’Aigua s’hi pot participar de moltes maneres: de forma individual, com a entitat, escola o empresa. Tothom és benvingut per aconseguir registrat el màxims punts d’aigua que hi ha al territori i fer-ne un exhaustiu inventari, fer un seguiment dels punts ja existents, crear recursos educatius o organitzar activitats als punts d’aigua (accions de conservació, jornades de voluntariat, visites tècniques o naturalistes, etc).

Tots els punts d’aigua que ja formen part del projecte es poden seguir a través de la pàgina web habilitada per aquesta finalitat (www.1000punts.cat). –M.COLL.

Mapa de punts d'aigua en aquest moment registrats al projecte.
Mapa de punts d’aigua en aquest moment registrats al projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *