Mònica Bernabé: “A l’Afganistan el sentiment de solidaritat no existeix, ningú sent compassió pels altres”

En el Valors a l’alça d’aquesta setmana parlem amb Mònica Bernabé, la única periodista espanyola que informa de forma permanent des de l’Afganistan. Amb ella ens endinsem a la dura realitat de les dones d’aquest país de l’Àsia i descobrirem els valors i contravalors d’aquesta societat marcada per la violència. “A l’Afganistan el sentiment de solidaritat no existeix, ningú sent compassió pels altres”, diu Bernabé durant l’entrevista, durant la qual ha relativitzat la imposició que suposa el burca: “Mai ha estat el problema de les dones afganeses, sinó altres tipus de violència, com els matrimonis forçats”.

A la secció Gent amb valors coneixem Ferran de la Casa, ell va ser víctima d’un accident de cotxe l’any 1999 i ara col·labora amb l’associació STOP Accidents fent de testimoni amb la voluntat de reduir el nombre de morts a les carretes. Només el 2013 168 catalans van perdre la vida a l’asfalt.

I, finalment, ens arribarem fins a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya on la directora teatral Carme Portaceli ens presenta l’obra El president, un text irònic i crític sobre la política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *