Eloi Serrano: “L’economia social situa la persona per davant del capital”

L’economia social ja representa quasi un 6 per cent del PIB català, produït per unes 10.000 empreses. Fins ara, però, aquest model no havia arribat al sistema educatiu. Per parlar d’economia social aquesta setmana a ‘Valors a l’alça’, un espai de Mataró Ràdio i de la revista Valors per La Xarxa de Comunicació Local, hem entrevistat Eloi Serrano, director de la Càtedra d’Economia Social Tecnocampus – Universitat Pompeu Fabra, la primera d’una universitat catalana.

En la conversa que Serrano ha mantingut amb Laura Cera, presentadora del programa, aquest ha advertit que “si no hi ha un canvi de concepció en l’economia global, l’economia social sempre serà minoritària” i ha explicat que, a diferència de l’economia capitalista tradicional, “l’economia social situa la persona per davant del capital” i “s’identifica més per l’acció que fa l’organització, que per la seva forma jurídica”, malgrat la majoria són cooperatives.

Per altra banda, a la secció “Gent amb valors”, hem entrevistat Júlia Nogués, responsable del programa la “Manduca no caduca” de l’Associació Naturalistes de Girona; una iniciativa contra el malbaratament alimentari, ja que un 33 per cent del menjar del món es malbarata entre el camp i la taula.

Manresa s’acaba de declarar Capital de la Cultura Catalana 2018. La ciutat acollirà més de 130 activitats i involucrarà una cinquantena d’entitats locals i comarcals. I ha decidit convertir el pont en el símbol d’aquest esdeveniment. “Manresa com a ciutat de la cultura 2018 vol destacar els valors de l’acollida i la centralitat”, ha explicat al programa Anna Crespo, regidora de Cultura de la capital del Bages.

I aquesta setmana hem tancat el programa amb una nova història amb valors. La periodista i historiadora Maria Coll aquesta vegada ens ha explicat la creació del primer esquadró de pilots de caça nord-americà format per pilots de color. – REDACCIÓ.

Podeu sentir el programa sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *