Mataró tornarà a fer silenci el vespre de Nadal a la plaça de Santa Anna el dia 24 a les 7 de la tarda

Ni van fallar el 2020, el primer desembre amb pandèmia, ni ho faran aquest 2021, malgrat l’increment sobtat dels contagis, que torna a posar en màxima alerta la societat catalana i espanyola: els ‘Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal’, una activitat que dona l’oportunitat als seus participants de reflexionar sobre el sentit que vol donar a les festes nadalenques a través del silenci, es manté al calendari d’activitats d’aquestes festes amb la convocatòria habitual del dia 24 de desembre, a les 7 de la tarda, a la plaça Santa Anna de Mataró.

És la convocatòria número 22 d’un acte que ja s’ha converti en un clàssic del Nadal. “El silenci que oferim cadascú el pot traduir en el seu interior en una reflexió, una meditació, una pregària; la gràcia de la trobada és que generem un continent que cadascú pot omplir com més còmode se senti”, afirmen els seus organitzadors, la revista Valors -que s’edita des de la capital del Maresme per a tot Catalunya- i les entitats Justícia i Pau del Maresme, Grup Tercer Món-Mataró i Acció Catòlica Obrera (ACO)

De nou, com l’any passat, ni es repartiran les tradicionals espelmes sinó que s’optarà per situar-ne unes poques al terra de la plaça Santa Anna ni es repartirà el manifest com era habitual en les anteriors edicions (ja no es va fer així l’any passat). En aquesta ocasió, s’ha optat per mantenir el manifest usat l’any passat, obra del jesuïta Xavier Melloni, un dels màxims especialistes en aquesta qüestió a Catalunya, antropòleg, teòleg, eremita a la Cova de Sant Ignasi de Manresa i autor del llibre El poder del silencio (2015). Una reflexió que els promotors de l’acte creuen especialment interessant aquest Nadal que es preveu, de nou, més solitari i menys sorollós que molts altres. Cada any el manifest s’encarrega a una personalitat diferent que hagi profunditzat en temàtiques d’interioritat i reflexió. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *