Gregorio Luri i Vivim del Cuentu: “Si insistim, ho aconseguim”

Vivim del Cunetu i Luri

L’experiment era estrany, però ha funcionat. De fet, al final, ha costat saber si els més satisfets amb l’acte han estat els nens o els adults. Pocs minuts després de les dotze del migdia, el Centre de Cooperació i Solidaritat La Peixateria ha acollit avui una sessió d’històries sobre l’esforç per a petits i grans organitza per l’Associació Cultural Valors. El missatge de l’acte ha estat un de sol: “si insistim, si ens esforcem, ho aconseguim”.

Oriol Toro i Noe Bofarull, membres de la companyia de rondallaires Vivim del Cuentu han estat els encarregats, amb art i grans dots teatrals, d’explicar històries sobre l’esforç, algunes de tradicionals, com “La cigala i la formiga”, i d’altres completament desconegudes i màgiques; però totes elles amb aquest valor com a moralina.

Per la seva part, Gregorio Luri ha recordat a nens i pares, que han seguit les històries amb la mateixa atenció i grau de participació que els més petits, que cal aprendre dels errors i esforçar-se per aconseguir les coses. Aquell que s’adorm o que dóna per fets els èxits no aconsegueix els seus propòsits.

Al final, fins i tot Luri, amb l’ajuda dels nens, s’ha animat a explicar alguna història, com la famosa cursa entre la llebre i la tortuga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *