Mataró es mira la ciutat amb perspectiva de gènere

Un grup de dones mataronines han fet recentment un recorregut nocturn per la seva ciutat amb l’objectiu de detectar aquells punts més foscos o amb enllumenat deficient. L’objectiu d’aquesta acció és mirar la ciutat amb perspectiva de gènere i fer arribar al consistori un seguit de propostes de millorar de la il·luminació pública de la ciutat.

La finalitat última és dissenyar una ciutat “més amable” en la que ningú se senti en desavantatge a l’hora de circular per un carrer o un altre en funció de la seva il·luminació i millorar la percepció de la seguretat ciutadana durant la nit i, especialment, entre el col·lectiu femení.

Durant aquesta marxa exploratòria nocturna, una quinzena de dones van analitzar l’enllumenat dels carrers més cèntrics i a l’entorn de la plaça de les Tereses, on l’Ajuntament preveu fer properament una reforma de l’enllumenat de la via pública.

Les opinions recollides serviran al Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament per tal d’auditar les instal·lacions existents i, si és el cas, replantejar les actuacions a desenvolupar en la fase d’obra. Després de l’exploració del centre es faran marxes similars a la zona d’oci nocturn i a barris com Cerdanyola i Rocafonda.- Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *