L’esport millora els resultats educatius i les habilitats dels infants

Un informe realitzat conjuntament per la Fundació Barça i UNICEF demostra que la participació en l’esport millora els resultats educatius i el desenvolupament d’habilitats dels infants. Segons l’estudi, titulat ‘Getting into the Game: Understanding the Evidence for Child-Focused Sport for Development’, la pràctica esportiva també contribueix a la promoció de l’apoderament, l’autoestima i la capacitat de lideratge de la canalla.

L’informe analitza més de 300 programes que es porten a terme a un centenar de països en el camp de l’esport per al desenvolupament. Segons l’estudi, la participació dels infants en programes esportius redueix el risc d’abandonament escolar i, en la pràctica esportiva, els entrenadors juguen un paper fonamental en la protecció dels infants i la reducció de possibles influències negatives. A més, també posa de manifest que en aquests entorns és més fàcil detectar els riscos de l’infant.

“Des de fa temps s’entén que l’esport fomenta la salut i el desenvolupament físic en la infància, però ara disposem de proves sòlides que indiquen que l’esport pot tenir un fort impacte en l’educació i el desenvolupament de les habilitatsˮ, ha explicat la directora d’UNICEF, Charlotte Petri Gornitzka, la qual ha apuntat a

Una altra de les conclusions de l’informe assenyala que participar en programes esportius per a infants també fa que l’esport deixi de ser per elits, exclusivament per nois o bé per determinats infants i, en canvi, promouen la inclusió social.

Per altra banda, l’estudi també alerta que cal millorar les proves per al seguiment de les iniciatives d’esport per al desenvolupament i admet que és necessària una participació dels infants més significativa en el disseny dels programes i la recopilació de proves.

Tot i això, des d’UNICEF assenyalen la importància de promocionar la inversió en els esports per als infants, especialment els més vulnerables, i assenyalen aquest informe com una eina que pot contribuir-hi. També des de la Fundació Barça es valora positivament l’aliança amb UNICEF per poder posicionar l’esport com una eina per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes d’arreu del món.  – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *