L’Altre Festival puja les malalties mentals a l’escenari

L’Altre Festival tornarà a portar las malalties mentals a l’escenari per tal de visibilitzar, conscienciar i reflexionar sobre diversos temes relacionats amb la salut mental. L’objectiu del festival, el primer d’arts escèniques i salut mental, és donar visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i protagonitzades per persones amb un trastorn mental i a aquelles obres que reflexionen sobre la salut mental, amb voluntat de normalitzar, trencar estigmes socials i generar referents visibilitzant les malalties mentals.

En aquesta edició, la quarta, el festival se celebrarà en tres jornades: diumenge 3 de juny al Teatre Kursaal de Manresa, dissabte 16 de juny a la Fabra i Coats i dilluns 18 de juny al Centre Cívic Baró de Viver de Barcelona. Es plasma així la voluntat descentralitzadora del festival que des dels seus inicis ha volgut estendre el projecte al territori i ha comptat amb el Kursaal de Manresa com a una de les seves seus principals.

L’Altre Festival té tres línies de programació diferenciades: la programació de companyies amateurs, la programació de companyies professionals i el foment de les produccions pròpies. El programa inclou un tast d’espectacles en procés de creació, un laboratori escènic de la Cia. Moveo i una producció pròpia amb la Cia. LaMent.

La proposta estrella del certamen, però, serà la representació de l’exitosa “Living with the lights on” de Mark Lockyer, que es podrà veure el dia 16 de juny  a les 20.30h a Fàbrica de Creació Fabra i Coats.

L’obra es podrà tornar a veure després d’exhaurir entrades al Teatre Lliure. La peça, de la companyia britànica Actors Touring Company i dirigida per Ramin Gray, és una autobiografia escrita pel seu propi protagonista: l’actor Mark Lockyer, que narra en primera persona com, degut a un trastorn bipolar i la seva addició a l’alcohol, perd el control de la seva vida, abandona la seva prometedora carrera i s’embarca en un viatge directe a l’infern. Una autèntica muntanya russa d’èxits i fracassos que el porta de l’hospital a la presó fins a la seva recuperació final.

Segons expliquen des de l’Altre Festival, S’ha demostrat que les arts escèniques són una eina fonamental en el procés de recuperació i normalització de la vida d’aquelles persones que pateixen una malaltia mental. El teatre, la dansa, la música, el circ o la poesia fan que puguin tenir un punt de trobada, un lloc d’intercanvi, creació i participació. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *