Una exposició aborda els pros i contres del plàstic

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acaba d’inaugurar una exposició que reflexiona sobre els pros i els contres de fer servir el plàstic. L’exposició, titulada “Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?”, proposa una reflexió sobre el plàstic a partir de les arts visuals.

A la mostra hi participen una vintena d’artistes locals i internacionals i reuneix objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn del plàstic que interpel·len i pregunten constantment al visitant amb la pregunta “Tu, com ho veus?“.

Els artistes que hi participen son tant joves com grans i provenen del món de l’art, la ciència, l’arquitectura, el disseny, el cinema, la filosofia i l’educació. Però també està oberta a la participació dels visitants que poden aportar la seva opinió i co-creant així el relat final.

Tal i com explica la comissària, Núria Vila, “actualment vivim a l’era del plàstic i no podríem viure sense ell”. Amb l’exposició, diu Vila, “hem volgut plantejar el plàstic des d’una altra perspectiva, perquè creiem que plàstic és un material tan meravellós que no desapareix, el problema és que li volem donar un sol ús”.  “El problema no és el plàstic en sí sinó l’ús i abús que en fem”, afegeix.

Sobre tot això és el que vol fer-nos reflexionar aquesta exposició que planteja un seguit de preguntes al visitant. La mostra s’organitza a partir de quatre grans àmbits en els que s’exposen tant els aspectes negatius del plàstic com aquells més positius, com per exemple l’aplicació que se li fa en el món de la medicina i la salut.

En paral·lel a l’exposició es portaran a terme tot un seguit d’activitats paral·leles i d’una proposta per a centres educatius. – J.V.

Recupera l’entrevista amb la comissària Núria Vila al programa Valors a l’Alça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *