Pax Dettoni: “El teatre de consciència posa la interpretació al servei del coneixement personal”

Durant més de deu anys Pax Dettoni va dedicar la seva carrera professional a la cooperació internacional, va viure a Àsia i Amèrica Llatina, i allà va començar a fer servir el teatre com a eina per a treballar en grups. Però va ser l’any 2010, quan va descobrir en el teatre un gran poder de transformació individual i col·lectiu i el va convertir en l’eix de la seva feina.

Avui és directora i teatral i promotora de l’anomena’t Teatre de consciencia. “El teatre de consciència posa la interpretació al servei del coneixement personal”, ha explicat Dettoni en una entrevista al programa Valors a l’alça de La Xarxa. I ha afegit: “Totes les obres de teatre de consciència donen un missatge i eines pel coneixement de l’individu, les obres no moren en escena ja que després es converteixen en un recurs per treballar l’educació emocional i desenvolupar el sentit de l’empatia i minimitzar sentiments com la violència”, ha manifestat.

A més, Pax Dettoni també acaba de publicar el llibre La intel·ligència del cor, segons ella, “un pas més respecte la intel·ligència emocional”. “L’individu ha de saber conviure amb ell mateix, per tant, desenvolupar la intel·ligència del cor és aconseguir que el jo creixi dins de la gratitud i això succeeix quan un es posa al servei dels altres de forma autèntica”.

I lamenta que a “l’escola ens ajudin a desenvolupar la intel·ligència racional però no aquesta intel·ligència que ens ajuden a conèixer-nos a nosaltres mateixos i a millorar la relació amb els altres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *