El Sender dels Sentits: una passejada tocant de peus a terra

el sender dels sentits

 

Un dels grans plaers dels quals pot gaudir l’home és anar descalç, encara que les sabates s’han convertit en un símbol de civilització i de benestar econòmic. Qui pot negar-se al plaer de passejar descalç per la platja quan la fina sorra t’embolcalla els peus o els vaivé de les ones els mullen rítmicament? Hi ha però qui prefereix caminar descalç per la gespa o, fins i tot, sentir el terra fred de les rajoles de casa en els dies calorosos d’estiu.

Tenint en compte això, Camina descalç ha posat en marxa el Sender dels Sentits, un camí en el Parc La Selva de l’Aventura (Arbúcies) al llarg del qual es combina el plaer i la satisfacció de sentir la natura als peus sobre una gran varietat de materials com ara l’argila, la gespa, la fusta, el fullatge, la sorra, les pedres, els còdols, l’escorça, la palla, l’aigua i el fang. Una ruta que, com que el peu és un òrgan sensitiu tan fi com la mà, et permet viure un munt de sancions.

A més, al llarg d’aquesta excursió d’hora i mitja de durada, els participants poden participar a diverses aquestes activitats que van des de descobrir olors i textures, endevinar animals i fer música, a creuar ponts penjants i fer jocs d’equilibri. I, fins i tot, a les mateixes instal·lacions, hi ha un mirador amb vistes captivadores a la natura del Montseny, un laberint il·lustratiu sobre temes ecològics, i un arborètum.

Amb aquesta proposta es pot recuperar un plaer al qual molts em renunciat. Però a més, com ja apunten des de la web www.camina-descalç.com, el Sender dels Sentits també representa pel participant acceptar un canviar de ritme, triar la senzillesa, posar-se en contacte amb la natura i despertar de nou diversos sentits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *