Alemanya i Islàndia avancen en la lluita contra la bretxa salarial

 

Alemanya i Islàndia han fet importants passos endavant en la lluita per la igualtat entre sexes i per reduir la bretxa salarial entre homes i dones.

Després que Islàndia hagi aprovat la llei que obliga a pagar el mateix sou a homes i dones per la mateixa feina, ara a Alemanya ha entrat en vigor la norma segons la qual les treballadores dones podran saber què cobren els seus companys mascles per fer el mateix. S’aplicarà així una llei aprovada el passat mes de març al Parlament alemany, la Llei per al Foment de la transparència a les estructures salarials.

Amb aquesta mesura es vol facilitar la comparació de sous per poder demanar un sou just. Segons dades del propi govern alemany, en aquell país els homes cobren de mitjana un 21% més que les dones.

Aquesta nova llei alemanya estableix el dret a demanar informació sobre el sou que cobren treballadors del sexe oposat per fer la mateixa feina. La sol·licitud es podrà fer a través de correu electrònic i les empreses es neguen a donar informació, el treballador podrà demandar-la judicialment.

La llei alemanya entra en vigor després de la norma pionera que van aprovar al juny al Parlament islandès, amb la qual es vol assegurar el mateix salari per a homes i dones en el cas de fer la mateixa feina. – J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *