Objectiu: establir un sistema econòmic ètic mundial

L’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú ha anunciat la creació de la constitució de la Federació Internacional per a l’Economia del Bé Comú, que neix amb l’objectiu d’establir un sistema econòmic ètic i equitatiu a nivell mundial.  Entre els reptes de la Federació es troben la promoció del compromís civil vers projectes benèfics, potenciar l’educació, la ciència i la recerca, la promoció d’una ètica internacional i la tolerància vers totes les cultures i la idea d’una entesa internacional. Amb seu a Hamburg (Alemanya), la Federació serà una entitat sense ànim de lucre i políticament neutral.

La nova entitat està formada per diverses entitats arreu del món. Els valors constitucionals de la Federació són la dignitat humana, la llibertat i la democràcia, la solidaritat, la igualtat social i la sostenibilitat ecològica, així com un enfocament en el bé de tots els éssers humans, els éssers vius i el medi ambient que han de ser la base de totes les accions en el comerç i la societat civil. També es considera que la cooperació i convivència regional, nacional i internacional s’han de dur a terme en igualtat de condicions, amb respecte i apreciació mútua.

Entre els objectius de la Federació també es troben la promoció de l’assessorament, la protecció del consumidor i el compromís civil vers projectes benèfics,  i l’aposta perquè les ONG o corporacions de dret públic estiguin exemptes de pagar impostos.

L’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC) va anunciar la constitució de la Federació Internacional per a l’Economia del Bé Comú durant l’Assemblea Ordinària de l’ACFEBC, que a més ha presentat la nova Junta directiva encapçalada per Montse Junyent.

Finalment, a l’Assemblea es van donar a conèixer els projectes del 2018. D’una banda es vol impulsar la creació d’un ecosistema d’empreses i organitzacions implicades en la construcció d’un territori del Bé Comú al Districte d’Horta Guinardó de Barcelona. També es vol realitzar una campanya proactiva per impulsar pràctiques d’Economia del Bé Comú en els municipis i fomentar el programa electoral del Bé Comú en les properes eleccions.

A més, durant l’últim trimestre del 2018 es farà una jornada anual de difusió de l’economia del bé comú, s’organitzaran 5 tallers de desenvolupament personal, s’elaborarà un protocol de relació entre professionals de consultoria i l’associació, s’actualitzaran els continguts de la web i es reforçarà la comunicació de l’associació. – REDACCIÓ

Uneix-te al debat

 • Hola,

  Em dic Xavier Giménez, us escric del gabinet de premsa de l’Institut d’Estudis Financers (IEF), volia proposar-vos entrevistar Jeroo Billimoria, CEO i fundadora de l’ONG Child&Youth Finance, guanyadora del Premi a la divulgació dels Premis IEF a l’Exel·lència Financera.Child&Youth Finance treballa per proporcionar als nens i joves de tot el món accés als serveis financers, millorar la seva consciència dels drets econòmics, invertir en el seu futur i trencar el cicle de la pobresa. A més Billimoria és una important activista a favor dels drets dels infants i l’educació financera i ja ha creat diverses ONG sobre el tema.

  Ja em direu si us interessa.

  • Benvolgut Xavier,

   Gràcies per la teva resposta. Ens posarem en contacte amb tu.

   Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *