Hort terapèutic per a pacients psiquiàtric

Un hort terapèutic perquè les persones hospitalitzades a l’àrea de psiquiatria del centre gaudeixin d’una activitat dirigida a la millora de la seva salut mental. Aquesta és la iniciativa que acaba de posar en marxa l’Hospital de Mar a una de les terrasses del Centre Fòrum. L’objectiu és que les persones ingressades puguin gaudir-ne i cuidar-lo com a part del seu procés curatiu.

El projecte, l’Hort d’en Llurba, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar i a una donació de l’Obra Social ‘la Caixa’. La iniciativa va partir d’un pacient i de l’Associació EMILIA bcn, entitat formada per persones vinculades al món de la salut mental.

Es tracta del primer hort terapèutic que es crea a l’Hospital del Mar, i té com a particularitat que està situat dins el mateix edifici, aprofitant una de les terrasses de l’immoble.

La psicòloga clínica Carme Masferrer explica que la iniciativa permet “ampliar l’oferta d’activitats ocupacionals al centre, en un entorn amable i que propicia un canvi també en la seva relació amb el personal”. A la vegada, en ocupar una de les terrasses de l’edifici, fins ara desocupada, “dota de significat un espai per a uns pacients que tenen uns condicionants que fan que no els sigui viable sortir amb la freqüència que fora desitjable a la comunitat”.

L’espai ha estat batejat com l’Hort d’en Llurba, en homenatge a Josep Antoni Llurba, impulsor del projecte i membre de l’Associació EMILIA bcn, una entitat formada per persones vinculades al món de la salut mental. En un primer moment, es va presentar al I Concurs d’Innovació de l’Hospital del Mar, però tot i ser seleccionat, no va ser un dels projectes guanyadors.

Finalment, el projecte ha engegat gràcies a la tasca de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar, que es va interessar pel projecte i que hi va buscar el finançament, i amb el suport de l’Obra social “la Caixa”, que ha proporcionat la donació que ha permès poder-lo posar en marxa. – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *