Acostar-se en família a l’experimentació científica

Compartir en família la vivència de l’experimentació científica. Aquest és l’bjectiu de Cicle en família que acaba d’impulsar a Mataró el Laboratori d’Aprenentatge Científic (LAC). L’objectiu és el de promoure el gust i l’interès dels infants pel món de la ciència i al mateix temps fer-ho en un context on puguin compartit l’experiència amb les seves famílies. El cicle inclou sessions temàtiques dedicades a diferents qüestions científiques.

Ciència en família proposa una divertida i engrescadora aproximació al món científic que permetrà a petits i grans explicar per si mateixos les raons científiques que expliquen coses com ara si es poden barrejar l’aigua i l’oli o perquè té forats una flauta.

La primera sessió del cicle, titulat “xefs de ciència”, va estar dedicada a l’àmbit culinari i gastronòmic, mentre que la propera sessió es dedicada a estudiar “el so de la música” a partir de l’exploració d’instruments musicals creats per cultures d’arreu del món.

Tal i com explica Pol Bartrés, coordinador pedagògic del LAC, “la ciència no és només vehicle de coneixement sinó també de gaudi, per això volem que pares, mares, tiets i tietes, avis i àvies comparteixin amb els infants aquesta manera d’interaccionar amb les coses que té la ciència”.

Amb aquesta activitat, el LAC, que ja compta amb cinc anys de trajectòria, recupera uns tallers de ciència per a infants i joves que ja havia fet a Can Fugarolas, viver d’entitats socials i culturals. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *