‘Cuina per sorpresa’, un programa de televisió amb valors

Cada migdia molts canals de televisió omplen les seves graelles amb espais culinaris. Programes en què xefs més o menys reconeguts ens mostren noves receptes. Però la gastronomia ha demostrat infinitat de vegades que els seus valors van molt més enllà que el simple fet d’apagar la gana i satisfer un plaer.

Des del passat 18 de setembre, Canal Taronja, una televisió local privada que emet a la Catalunya Central (Manresa, Igualada i Vic), conjuntament amb la Fundació Ibada, produeixen el programa ‘Cuina per sorpresa’, un espai que fomenta l’envelliment actiu i que combat la soledat a través dels fogons.

L’espai, dirigit per David Villarreal, es grava a la cuina d’una residència d’avis, on un xef de cuina professional ensenya un avi a fer un plat. L’objectiu és crear un vincle entre les persones grans i la cuina. Alguns dels participants no han cuinat mai mentre que altres, allunyats de la seva llar, fa temps que han perdut aquest goig. Mentre cuinen, xef i avis comparteixen experiències, saviesa i records.

El nom del programa –“Cuina per sorpresa”- s’entén al final, ja que un cop finalitzada la recepta, la persona gran comparteix el plat amb amistats o familiars que venen per sorpresa a veure-la. Un programa distret i entranyable, ple de sorpreses, completament natural i espontani, que fomenta valors com el compartir i la companyonia o la conversa i carregat de moltes anècdotes, igual que la vida dels seus protagonistes.- M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *