Vilafranca del Penedès prova l’horari europeu

Una botiga de Vilafranca del Penedès tancant a les set de la tarda.
Una botiga de Vilafranca del Penedès tancant a les set de la tarda.

Vilafranca del Penedès, a favor de la jornada europea, ha fet aquest dimarts una prova pilot sobre aquest horari. Més de 200 establiments comerciants i petites i mitjanes empreses del Centre Vila, l’Espirall i la Girada s’han sumat a la iniciativa. Només per un dia, com a exemple que és possible “Canviar de xip, canviar d’hora”, les persianes de Vilafranca del Penedès han baixat entre les set i dos quarts de vuit del vespre, més d’una hora abans del que és habitual.

Aquesta iniciativa impulsada per la Unió Empresarial del Penedès (UEP) i les agrupacions de comerciants Centre Vila, Comerç Espirall i l’Associació de Comerciants de la Girada, ha tingut com a objectiu demostrar que l’aplicació de la reforma horària, que ja té el suport del Parlament de Catalunya, és possible i que el teixit comercial i les petites i mitjanes empreses hi estan compromeses perquè entenen que suposa una millora de la qualitat de vida per la societat en general i per als comerciants en particular.

L’equiparació dels horaris catalans als horaris europeus solament és una qüestió política, per això el secretari de la junta directiva de la UEP, Andreu Batlle, ha destacat la implicació de les petites i mitjanes empreses i ha fet una crida als partits polítics perquè prenguin nota de l’èxit de l’experiència pilot de Vilafranca. I han animat altres ciutats a seguir la mateixa iniciativa.

Entrevista a Josep Ginesta sobre la Reforma Horaria a Valors a l’alça.

“Recuperar el valor del temps” article de Fabian Mohedano a Valors nº 123 – febrer 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *