Valors es pregunta si el capitalisme pot ser conscient

Es pot reformar el capitalisme? Pot tenir consciència el capitalisme? En moments d’incertesa econòmica i just quan el ‘Financial Times’ ha publicat en titulars: “El capitalisme necessita un reset“, el Valors del mes d’octubre fixa la mirada en el moviment Capitalisme Conscient, provinent dels EUA. En parlem amb Xavier Ginesta, director de la Fundació Capitalisme Conscient, el qual assegura: “El capitalisme caurà pel seu propi pes si hi posem consciència”.

També intervenen en aquest monogràfic Xavier Roca-Cusachs, cofundador de humanleadership.net; Sergi Torres, autor de ‘Un puente a la realidad’ o ‘Saltar al vacío’; i Oriol Vila, cofundador d’Holaluz.

Fora del monogràfic, a l’espai ‘La conversa’ Joan Salicrú parla de la política de fronteres de la Unió Europea amb Rafa Vilasanjuán i Rafael Grasa. “La Unió Europea ha d’establir unes quotes raonables de gent que ens fa falta que vingui”, afirma el primer. “Cal respectar el dret d’asil i rescatar-los del mar. Després ja veurem si es poden quedar aquí o no”, assegura el segon.

I a l’espai d’entrevistes, Laura Cera conversa amb Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, entitat que impulsa iniciatives, recerques i debats per transformar l’educació a Catalunya. “Els nens han d’aprendre coneixements, però també han d’aprendre a ser i a conviure”, afirma. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *