Valors dedica el número de juliol a reflexionar entorn de l’art

L’art ha estat present en la història de l’evolució humana des dels seus orígens. L’art representa molts valors: expressió, crítica, bellesa, creativitat, educació, identitat… L’artista es mostra a través de la seva obra i busca l’emoció estètica. Però, a més, a través de l’art, el creador pot generar sentiments i fer pensar sobre diversitat de valors a aquell que la contempla.

De fet, les temàtiques de les grans obres són il·limitades, igual que les reaccions que aquestes puguin generar. Per altra banda, si contemplem l’art com a teràpia, aquest pot esdevenir una eina bàsica per fer augmentar la nostra resiliència i autoestima, superar dolors o estancaments emocionals i, fins i tot, esdevenir eina de reinserció social per a grups amb dificultats.

Per tot això, i molt més, aquest número de la revista Valors reflexiona entorn de l’art. I, per fer-ho comptem amb diverses col·laboracions encapçalades per una entrevista amb el catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art, Rafael Argullol; però també articles del poeta Javier Bustamante, del director de la revista Bonart, Ricard Planas; dels directors del postgrau Art per la inclusió social, Ascención Moreno i Ferran Cortès i de la responsable del projecte Alterarte, Blanca Gimeno.

Fora del monogràfic també trobareu una entrevista a l’activista pacifista Joan Carrero, resident a Mallorca, parlant sobre el genocidi de Rwanda. Carrero defensa que la visió del conflicte amb els tutsis com a bons i els hutus com a dolents és, a més de maniquea, una absoluta falsedat i critica amb duresa l’actual president Paul Kagame, al qual els Estats Units donen suport.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *