Fragmenta edita l’autobiografia pòstuma de Lluís Duch

Fa un mes ens va deixar Lluís Duch, considerat un dels darrers savis contemporanis. Ara l’editorial Fragmenta, de forma pòstuma, n’acaba de publicar la seva autobiografia vital i intel·lectual. El llibre porta el títol “Sortida del laberint” i és fruit de les Lliçons Ferrater Mora de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona que Duch va impartir l’any 2017, acceptant la proposta del doctor Joan Vergés.

Tal com afirma l’editor de Fragmenta, Ignasi Moreta, en el programa Valors a l’alça, aquest volum és “una síntesi autoritzada del pensament de Lluís Duch”. “És un llibre autorreferencial, on parla dels temes que li van interessar i on fa balanç de la seva trajectòria intel·lectual”, afegeix Moreta.

L’autobiografia fa un repàs en profunditat dels grans temes i autors presents en la vida i l’obra de Lluís Duch, professor, antropòleg i monjo de Montserrat “i els situa dins la seva pròpia biografia”, assenyala l’editor. El llibre traça un recorregut pels temps i els espais propis d’aquest pensador, com ara Montserrat o Tübingen, ciutat alemanya a la qual Duch es va formar en la tradició de l’antropologia i la filosofia alemanya.

Lluís Duch (Barcelona, 1936- Montserrat, 2018), guardonat el 2011 amb la Creu de Sant Jordi, és una de les veus més singulars del pensament català contemporani, autor de més de 50 llibres i opuscles així com de més de 300 articles i col·laboracions en obres col·lectives.

“És una d’aquestes figures eclesiàstiques humanistes, amb una erudició brutal i que ha fet de la seva vida una dedicació a l’estudi i la recerca, un tipus de figura que està desapareixent. Jo tenia la sensació que ho havia llegit tot”, conclou Moreta.

El filòsof va fer es va doctorar en antropologia i teologia per la Universitat de Tübingen i va impartir docència al Monestir de Montserrat, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ia la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, entre altres institucions acadèmiques. – J. Vives

Recupera l’entrevista amb Ignasi Moreta al programa Valors a l’Alça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *