Una app de mobilitat per garantir l’autonomia de persones amb discapacitat

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està preparant una prova pilot de l’aplicació APP&Town, que permetrà que persones amb discapacitat puguin fer servir de forma autònoma la xarxa de transport públic integrat. Segons va avançar el diari Ara, el departament va descobrir aquesta apli al Canadà i ara prepara un assaig que es farà amb cinquanta usuaris de les corones gestionades per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Els primers usuaris de l’aplicació se l’hauran de descarregar al mòbil i introduir la ruta habitual que fan de casa a la feina o a un punt on vagin assíduament. L’aplicació recordarà el recorregut i en farà un seguiment gràcies a la geolocalització del trajecte de l’usuari -quan puja a l’autobús, quan agafa el metro o a quina estació baixa-. Un equip supervisarà el recorregut i alertarà el personal si detecta que la persona s’ha desorientat, no ha baixat a la parada que li tocava o s’ha confós de línia.

L’assaig permetrà buscar solucions en els casos en què els usuaris es perdin o desviïn del recorregut marcat i també per detectar zones fosques de la xarxa on es podria perdre el senyal de GPS que hauran de seguir constantment des del centre de monitoratge.

Territori crearà una comissió on hi seran els operadors dels diferents mitjans de transport de la xarxa -com TMB i Ferrocarrils de la Generalitat- i les entitats socials que representen el col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica, que avaluaran el funcionament del pla i fer propostes per adaptar-lo a la realitat de Catalunya.- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *