L’Escola de Pau i Conflictes del CUIMPB-Centre Ernest Lluch ofereix un nou curs dedicat a “La noviolència: història i estratègia“. Aquest curs pretén estudiar a fons què és, d’on ve i què aporta la Noviolència en la gestió creativa i pacífica dels conflictes, i com segueix ben viva en un món de violència que no afluixa.
La noviolència és la força que sorgeix d’una mística determinada, que condueix a un mètode o estratègia definit i coherent, i que culmina aplicant la seva teoria i estratègia per a la gestió pacífica i creativa dels conflictes, tot contribuint a unes condicions de vida més justes i igualitàries
Els seus orígens provenen de les religions antigues i continuen una trajectòria històrica poc difosa però extraordinària. Henry D. Thoreau o Léon Toltsoi són dos teòrics que la forneixen de contingut i pensament, si bé Mahatma Gandhi i Martin Luther King li donen forma concreta en la primera i segona meitat del segle XX respectivament.
Multitud d’institucions al món, entitats i centres d’estudi o recerca, així com d’experts mundials, han treballat a fons sobre aquesta teoria i estratègia alhora que ha canviat les estructures socials, polítiques i culturals que ha revolucionat pacíficament el món i que ha fet front a la violència sense la violència, de manera activa, ferma i alternativa.
El curs està dirigit per Xavier Garí, de l’Escola Pau i Conflictes, professor de la Facultat d’Humanitats de la UIC i col·laborador de la revista Valors. Entre els ponents que hi participaran, destaca la presència de Cécile Barbeito, investigadora i formadora en educació per a la pau; Paco Cascón, expert en educació, conflictes i noviolència; i Mario López, historiador, investigador del Instituto de la Paz y los Conflictos –Universidad de Granada
Podeu trobar més informació sobre aquest curs aquí.