Art virtual que es “veu” amb les mans

L’empresa espanyola NeuroDigital ha desenvolupat una experiència de realitat virtual que permet a persones invidents “veure” obres d’art amb les mans.

En concret, han desenvolupat un sistema anomentat Touching Masterpieces que, amb uns guants específics de realitat virtual, fan que les persones que no hi veuen, puguin palpar i sentir peces famoses com el bust de Nefertiti, de Thutmose, la Venus de Milo, de Alexandros d’Antioch; o el David, de Miquel Àngel.

Els guants provoquen una reacció hàptica VR que permet tenir aquesta sensació física de tocar les escultures. Les persones palpen en l’aire una recreació en tres dimensions de les obres d’art, i la tecnologia de la realitat virtual els permet apreciar els detalls, i distingir, per exemple, els plecs de la faldilla de Venus.

L’escena, més enllà de ser emotiva, clarifica els avantatges dels avenços en la tecnologia i en especial tot el món que queda per descobrir pel que fa al camp de la realitat virtual. Una tendència tecnològica per explorar que podria transportar-nos més enllà de guerres entre zombies i humans. – Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *