Tree Change Dolls, campanya contra les nines estereotipades

Les nines han deixat de ser innocents i exemples de bellesa. Algunes van excessivament maquillades i són dones adultes en format petit. Per aquest motiu, Sonia Singh, una artista i emprenedora de Tasmània, ha iniciat la campanya Tree Change Dolls, la qual té com a objectiu rescatar i rehabilitar nines de botigues solidàries i comerços de segona mà per esborrar la seva imatge sofisticada i superficial i donar-los una nova cara més real i d’una bellesa més senzilla.

En aquesta campanya, Singh compte amb el suport de la seva mare, que col•labora amb el canvi de roba: “Del primer grup jo vaig fer les peces de roba però aviat la meva mare, que és experta en cosir, es va oferir a fer-la”. Aquesta emprenedora, que ha compartit a internet una guia sobre el procés de reutilització de nines anima tothom – pares, mares, àvies, mestres…- a participar d’aquesta campanya.

A més, aquesta campanya, amb 500.000 seguidors a facebook, també té una vessant solidària. Singh, a inicis del 2016, va donar el 10 per cent de la venda de les nines a diverses ONG, entre elles International Women’s Development Agency, Tasmanian Land Conservancy (TLC), Global March Against Child Labour, Save the Children, Greening Australia i Plan International Australia; i n’ha subhastat diverses per causes solidàries, ja sigui a favor d’entitats que donen suport a les dones d’Àsia i el Pacífic o que protegeixen la biodiversitat de Tanzània. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *