Handmade Festival a Barcelona i la cultura del “fes-t’ho tu mateix”

Handmade BarcelonaEls casaments sovint són cars, com escriuen els periodistes Anna Buj i Paco Cavaller: “Un casament a Catalunya costa 23.000 euros de mitjana, cosa que representa un esforç per a moltes de les butxaques del nostre país.

Si abans eren els pares dels nuvis qui es feien càrrec de la major part de les despeses, ara la tendència és que aquests només participin en el que poden. D’aquesta manera, els nuvis són qui, principalment, sufraguen gran part del pressupost del casament”.

Vestit, flors, càterings, transport, carpes, invitacions. Reduir costos és tot un repte, però és possible amb temps i il·lusió. Hi ha molts detalls que els nuvis poden fer ells mateixos, seguint la tendència del Do It Yourself –Fes-ho tu mateix-.

Del 8 al 10 d l’abril torna el Handmade Festival a Barcelona, que ens pot ajudar a trobar idees per a qualsevol celebració propera que tinguem: batejos, comunions, aniversaris, casaments. El saló es troba al recinte de Montjuïc. Fer-hi una passejada, surt de franc.

Per a la codirectora Anna Ventura: “la gran acollida que rep el festival es deu també a que es celebra en una ciutat com Barcelona, innovadora i oberta a noves tendències i expressions culturals, i que compta amb una creixent i activa comunitat handmade”.

Els organitzadors ens conviden emocionats: “Al Handmade Festival hi trobaràs totes les manualitats que et puguis imaginar, els creadors nacionals i internacionals de referència i moltes sorpreses úniques del sector. Expositors, tallers, masterclass, xerrades, concerts, mercats, demostracions, àrees de treball i activitats úniques per a tota la família”.

ESPAI DEDICAT ALS NUVIS

L’espai dedicat als nuvis s’anomena Handmade Weddings. Cada vegada més,
destaquen els casaments originals, amb un factor diferenciador, els casaments organitzats amb cura i afecte. Les celebracions handmade cuiden cada detall, són especials i els convencionalismes no hi tenen cabuda.

Per aquells a qui els casaments us fan nosa, hi ha altres seccions. L’àrea fil on hi ha propostes relacionades amb agulles, teles, llana; l’àrea paper amb tallers d’scrapbooking, enquadernació i découpage; l’àrea cooking que treballa materials molt diferents als anteriors com la xocolata, la cervesa o el pa; l’àrea Brico-Deco-Garden dedicada a la restauració de mobles, elaboracions d’espelmes o horts urbans; i finalment l’àrea Mini-Handmade, un espai creatiu pensat per als més petits. – LUCIA MONTOBBIO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *