Standing Together, pacifisme israelianopalestí

Standing Together és una organització pacifista que té com a particularitat el treball conjunt entre israelians i palestins per aconseguir la pau en aquest conflicte, que fa més de setanta-cinc anys que dura. Va néixer l’any 2015, quan el procés palestí estava totalment estancat i el premier Benjamin Netanyahu cada vegada extremava més les seves posicions, atiant el conservadorisme ultradretà israelià i sionista. Alon-Lee Green n’és un dels fundadors, i reclama per a la greu situació actual l’aturada indefinida dels atacs a Gaza, la fi del genocidi i de l’ocupació israeliana dels territoris palestins. L’organització treballa per a l’objectiu de fons de superar definitivament un conflicte que s’està cronificant –tot dessagnant els civils innocents–, mitjançant la creació de dos estats pacificats, sense ocupacions ni revenges, i on la violència desaparegui per totes dues bandes. Reclamen que hi hagi una opció veritablement pacifista al Parlament israelià, ja que ara no n’hi ha cap i això fa molt difícil un pla de pau realista i esperançat. En les darreres setmanes, han participat en les reunions de Standing Together fills de víctimes dels atacs de Hamàs del 7 d’octubre. En el seu equip directiu hi ha religiosos i laics, residents del sud i del nord de les fronteres, de la perifèria i del centre, i la meitat són jueus, i l’altra meitat, àrabs.

El moviment reconeix que no mou majories a Israel ni a Palestina, però estan mobilitzant persones i cada vegada hi ha més socis o participants favorables als seus postulats. Quan han organitzat manifestacions, concentracions o enganxades de cartells –on reclamaven “Jueus i àrabs ho superarem junts”–, els han confiscat els rètols i detingut activistes. Ghadir Hani, activista israeliana àrab del moviment, denuncia que se sent parlar d’esborrar Gaza del mapa, i que això explica la situació de genocidi que es viu a la zona des d’anys, però ara més greu i accelerat, i reivindica: “Ens agradi o no, en aquest territori hi viuen dos pobles”.

Apropar-se al conflicte actual israelianopalestí és també fer-ho coneixent les organitzacions pacifistes que hi són des de fa anys, les accions no violentes que propugnen a banda i banda de cada frontera, i el treball conjunt i barrejat entre israelians i palestins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *