L’estiu és un bon moment per llegir aquells llibres que durant l’hivern ens han quedat pendents o les darreres novetats editorials. Núria Dòria, de la llibreria Dòria de Mataró, recomana tres autors que no us podeu perdre:
El clamor de los bosques
Richard Powers
Alianza Editorial
Richard Powers , premi Pulitzer 2019 i finalista del premi Man Booker 2018 per Si los árboles pudieran hablar, ¿qué nos dirían?, presenta aquesta vegada un relat amb diverses protagonistes que comparteixen una cosa en comú: tots ells han estat convocats pels arbres de diferents maneres i es reuneixen en una última i violenta batalla per salvar els pocs acres de bosc verge que queden en el continent americà.
Un relat imparable i exaltat sobre l’activisme i la resistència, però també una enlluernadora evocació, i una lloança, del món natural. El clam dels boscos, ambientada en diverses èpoques, es desenvolupa en cercles concèntrics de rondalles entrellaçades i explora el conflicte essencial del nostre planeta: el que té lloc entre humans i no humans, concretament amb els arbres.
Otra vida por vivir
Theodor Kallifatides
Galaxia Gutenberg
Als setanta-set, bloquejat com a escriptor, Theodor Kallifatides pren la difícil decisió de vendre l’estudi d’Estocolm, on va treballar diligentment durant dècades, i retirar-se. Incapaç d’escriure i, però, incapaç de no escriure, viatja a la seva Grècia natal amb l’esperança de redescobrir la fluïdesa perduda del llenguatge. En aquest text, Kallifatides explora la relació entre una vida amb sentit i un treball amb sentit, i com reconciliar-se amb l’envelliment. Però també s’ocupa de les tendències preocupants a l’Europa contemporània, des de la intolerància religiosa i els prejudicis contra els immigrants fins a la crisi de l’habitatge i la seva tristesa pel maltractat estat de la seva estimada Grècia. “Cent cinquanta pàgines d’una bellesa extraordinària”, segona Núria Dòria.
Cosas que no quiero saber
Deborah Levy
Random House
Deborah Levy arrenca aquestes memòries recordant l’etapa de la seva vida en què trencava a plorar quan pujava unes escales mecàniques. Aquest moviment innocu la portava a racons de la seva memòria als quals no volia tornar. Són aquests records els que formen Cosas que no quiero saber, l’inici de la seva denominada «autobiografia en construcció». “Una autora que que es caracteritza per usar un llenguatge amable, però que et fa pensar molt”, segons la llibretera de Mataró. RED.