Gemma Lienas parla de l’autoestima a ‘Un tresor amagat’

gemma-lienas-tresor-amagatL’Eva viu entre uns miralls que li fan la guitza. Miralls que li retornen una imatge enganyosa i desvirtuada, que no li permeten veure’s amb totes les seves capacitats, però de la mà d’una bona amiga s’adonarà de quina és la seva mirada interior i rebrà una cadena de consells que l’ajudaran a reconèixer el seu potencial.

Aquesta és la base argumental del darrer llibre de la Gemma Lienas, Un tresor amagat, el qual forma part de la col·lecció que l’editorial Comanegra dedica a les emocions. Un llibre que ens recorda la importància de l’autoestima. “Tots i totes podem ser l’Eva, persones potents i amb capacitats, amb una vida plena i amb alegries, però un dia un comentari desafortunat, ens fa perdre la confiança”, assegura l’autora.

I és que avui en dia la manca d’autoestima s’ha convertit, segons Lienas, en un problema recurrent que ens paralitza. “No coneixes el teu propi poder fins que no et poses dret i per això, creia molt important poder ajudar a la gent a superar aquest obstacle”, explica. I la història de l’Eva permet a l’escriptora oferir a moltes persones diversos passos i consells sobre com “recuperar la llum interior”.

De fet, es tracta d’una història protagonitzada per una dona i pensada per a elles, segons Lienes, principals víctimes d’aquest problema. “Moltes noies, des de petites, són educades per quedar-se en un raconet”, lamenta.

També a elles els afecten més els comentaris i per això els aconsella: “l’opinió dels altres ens importa perquè ens reflecteix la nostra imatge, per tant, no podem passar, però tampoc podem fer cas de l’opinió de tothom. Només hem de fer cas del parer de la gent que ens estima”. – M. COLL

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *