Nous emojis relacionats amb la discapacitat

Els emojis, les emoticones que fem servir per expressar sentiments i estats d’ànim i reforçar els missatges escrits que enviem a través de WhatsApp i les xarxes socials, s’ampliaran aquest any amb noves icones relacionades amb la discapacitat.

El consorci que s’encarrega d’actualitzar la biblioteca d’emojis ha anunciat la incorporació de fins a 230 noves icones, entre les quals destaquen les que mostren audiòfons, cadires de rodes, extremitats protèsiques, bastons per a persones cegues o gossos guia. També hi ha icones que representen el llenguatge de signes per a persones sordes. Així mateix, s’han fet versions de les icones amb homes i dones de diferents ètnies, per tal que siguin més inclusives.

Aquesta actualització dels emojis arriba després que les entitats i persones amb discapacitat hagin manifestat repetidament les seves queixes per la no existència de símbols que representin la seva realitat més propera i quotidiana. I és que es calcula que una de cada set persones al món pateix algun tipus de discapacitat.

L’actualització dels emojis depèn d’un consorci amb seu a Califòrnia i format per representants d’empreses informàtiques, desenvolupadors de programari i d’altres companyies. Entre els seus membres s’hi inclouen empreses com Apple, Google, Microsoft, Samsung, Facebook i Twitter, que poden ajustar els dissenys d’Unicode al seu gust, però garantint que es mantingui una línia similar en totes les plataformes.

A banda dels emojis sobre discapacitat, en la sisena actualització d’aquest alfabet visual s’hi ha incorporat altres símbols, com ara una gota de sang amb la que es vol representar la menstruació.

Les icones haurien d’estar disponibles en els propers mesos a tots els dispositius. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *