L’escriptor Pablo d’Ors protagonitza el primer monogràfic de la nova revista Valors

La nova revista Valors seguirà tenint com a part destacada de cada número el dossier monogràfic sobre una temàtica concreta, encara que ja no formulat com un sol valor, com era habitual fins ara. Aquest mes de gener, en el primer número de la nova etapa, el monogràfic es pregunta “com sobreviure a una societat gasosa”, un concepte que relleva “la societat líquida” de Bauman i que des de fa anys usen alguns filòsofs i escriptors.

El protagonista del monogràfic és l’escriptor i sacerdot Pablo d’Ors (Madrid, 1963), net d’Eugeni d’Ors, que moltes persones han conegut Pablo d’Ors a partir de l’obra Biografia del silenci (Editorial Siruela), un assaig breu, però intens, on l’autor explica de forma molt testimonial com a partir d’una crisi personal va arribar al món de la meditació i de la pràctica del silenci, avui eix de la seva vida. D’aquest llibre se n’han venut més de 150.000 exemplars i és de ben segur el més conegut d’aquest sacerdot i escriptor, que ha trobat mecanismes per superar la inseguretat que provoca la societat gasosa i adonar-se que es pot viure d’una altra forma. D’Ors, en relació a tot això, ha assegurat a Maria Coll durant l’entrevista que la codirectora de la revista li va fer aprofitant una visita a Barcelona: “Ara tenim una oportunitat per poder-nos reinventar i recrear el misteri de la identitat“.

A banda d’aquesta entrevista, en el dossier del mes de gener es poden llegir articles d’Alberto Royo, musicòleg, professor, i autor de La sociedad gaseosa (Plataforma editorial, 2017); del doctor en comunicació i professor a Blanquerna-URL Albert Sáez sota el títol Periodisme a tot gas,  de Núria Sara Miras, professora de Filosofia a la Universitat de Barcelona, que escriu A la recerca de sentit en temps d’incertesa; i amb una conversa amb Francesc Torralba, autor de Món volàtil.

Fora del monogràfic, al bloc inicial d’actualitat, l’escriptora Laila Karrouch i el psicòleg Jaume Funes reflexionen a la nova secció de converses sobre un tema que ha gastat molts titulars en els darrers mesos: la situació dels menors estrangers no acompanyats a Catalunya, els anomenats menas. També en aquest primer àmbit Àngel Castiñeira, membre del Consell Assessor de Valors, estrena la secció l’Actualitat comentada subratllant quatre notícies rellevants a parer seu ocorregudes durant el desembre. També es pot llegir el reportatge Un ocell creua el Dnieper del periodista Vern Bueno, sobre l’explosiva (i força oblidada) situació que es viu a Ucraïna en relació a les regions separatistes de l’est del país, que tenen el suport de Rússia. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.