La intromissió en la intimitat provocada pel teletreball centra el Valors de febrer

Fins a quin punt el concepte d’intimitat, ja molt relativitzat arran de l’exposició permanent de la vida de les persones a les xarxes socials, queda tocat de mort arran de la intromissió que suposa el teletreball i totes les activitats que duem a terme des de davant l’ordinador arran de la pandèmia del Coronavirus?

Aquest és el pretext que permet a la revista Valors encetar, en la seva edició del mes de febrer, una reflexió sobre el valor de la intimitat en el context actual. En el monogràfic s’entrevista Miguel Revenga, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Cadis, el qual apunta “Som conscients de la pèrdua d’intimitat, però ens és igual”; Joan Canimas, profesor de Filosofia de la Universitat de Girona, que reclama “Al fons de la intimitat no hi ha la solitud, sinó l’alteritat” i Miguel-Ángel Martí García, catedràtic de Filosofia i autor de Intimidad (Ed. Internacionales Universitarias), que assegura “En la intimitat resideix la dignitat de l’ésser humà”.

A banda, els lectors de la revista hi trobaran articles de Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, teòleg i autor de La intimitat (Pagès Editors); i Begoña Sáez, professora de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Fora del monogràfic, la conversa es dedica a analitzar quins valors i relats proposen les sèries de televisió que han passat a constituir-se com un dels grans elements de l’oci en temps de covid-19 i, per tant, d’un més gran confinament, de la mà dels crítics televisius Toni de la Torre i Mònica Planas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *