Justícia i Pau reflexiona sobre els efectes del negoci de la guerra

La jornada Catalano-Balear del 2018 de Justícia i Pau girarà al voltant del negoci de la guerra i els interessos que hi ha al voltant de la venta d’armes i els conflictes actuals. Els membres de Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears es trobaran els dies 8 i 9 de juny a la Cova de Sant Ignasi de Manresa per celebrar aquesta jornada.

Sota el títol “Aturem la guerra, construïm la pau”, la jornada vol reflexionar i denunciar la relació entre el negoci de les armes, les polítiques militaristes europees i els conflictes armats existents actualment, amb les seves seqüeles de sofriment, pobresa i de generació de migracions i persones refugiades. S’analitzarà les responsabilitats dels nostres governs i de les societats europees, en contrast amb la seva negativa d’acollir persones refugiades i migrants, per així conèixer quins camins la ciutadania pot contribuir per la pau.

Durnat la jornada s’han previst diverses sessions on es parlarà dels actuals conflictes armats i les responsabilitats d’Europa; també es dedicarà una taula a parlar de l’impacte dels conflictes armats en sofriment, pobresa, migrants i refugiats. Per últim, es parlarà sobre la mobilització en favor de la pau, i el moviment pacifista i les campanyes ciutadanes en favor de la pau i el desarmament.

El programa complet de la Jornada es pot consultar en el següent enllaç https://nextcloud.pangea.org/index.php/s/xxfInmwGgBOVUO1 – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *