La mostra de cinema gai i lèsbic posa el focus en els menors LGTB

Els menors LGTB seran els protagonistes de la Mostra Fire de cinema gai i lèsbic, i així queda reflectit a l’spot del certamen. L’spot, titulat Joy, és una obra delicada, lluminosa i positiva sobre la infància i la identitat que reflexa el tema central de la programació del festival d’aquest any, centrat en un dels col·lectius més vulnerables dins de l’àmbit LGTBI: els menors.

L’anunci està protagonitzat per la Mireia i els seus pares, i vol mostrar que no hi ha d’haver por, ni etiquetes i que el més important és ser un mateix sense pensar en el què pensin els altres. “Avui els nostres ídols són els pares que volen als seus fills tal com són, i els nostres referents són els fills que amb deu anys ja són com volen ser”, explica l’autor de l’spot, Juanma Carrillo.

Ja fa anys que els organitzadors de la Mostra Fire, el Casal Lambda de Barcelona, volia dedicar la programació als infants que pateixen des de petits pateixen tant la revolució interior de saber-se diferents a la resta,  com la incomprensió del seu propi entorn familiar i escolar. Defensen que la seva lluita ha de ser a través del cinema, l’educació i de la cultura i per això han inclòs dins la programació llargmetratges i documentals per reflexionar i inspirar.

La Mostra Fire, que arriba a la seva edició número 23, s’inaugura aquest dijous, 7 de juny, amb la projecció i estrena a Espanya del documental nord-americà “Love, Cecil”, d’Immordino Vreeland, sobre la vida i obra de l’artista polèmic Cecil Beaton, un dels fotògrafs i dissenyadors més influents del segle xx. El festival s’allargarà fins el 17 de juny a l’Institut Francès i s’hi podran veure un total de 55 títols, entre llargmetratges i documentals centrats en temes com l’amor, la lluita, els drets i la transsexualitat. La programació es pot consultar al web del festival. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *