Existeixen les famílies perfectes? El pedagog i filòsof Gregorio Luri creu que no. De fet, en el seu nou llibre, Elogio de las familias sensatamente imperfectas (Ed. Ariel), reivindica la imperfecció de les famílies i dels pares i assegura que cal estar orgullós d’aquesta imperfecció. “Si us voleu preocupar bé, no us preocupeu massa”, recomana aquest navarrés afincat al Masnou als pares estressats.
Luri, que aquesta setmana ha visitat el programa ‘Valors a l’alça’ de La Xarxa, una producció de Valors, encara ha defensat altres idees polèmiques en l’àmbit de l’educació com “el dret del nen a ser frustrat, perquè la frustració genera distància crítica respecte els desitjos” o el deure dels pares a dir no. “No podem fer creure al nen que ‘el jo vull’ és el seu dret”, ha afirmat.
Per altra banda, a la secció ‘Gent amb Valors’, aquesta setmana hem parlat dels Trastorns de l’Espectre Autista, però no en clau de diagnosi, sinó que ens hem fixat en les habilitats especials de les persones que tenen autisme o síndrome d’Asperger. Ho hem fet amb la companyia de Francesc Sistach, director general d’Specialisterne, una empresa que treballa per la inclusió de persones amb TAE.
Més continguts
A tots ens agrada viatjar, però som conscients del que pot implicar? Aquesta setmana us hem proposat visitar l’exposició “Turisme Responsable” que s’acaba d’inaugurar al Museu del Turisme de Calella, al Maresme. Ens n’ha parlat la directora del Museu Arxiu Municipal, Carme Torm.
I, finalment, a la secció “Històries amb valors”, la periodista i historiadora, Maria Coll, ha explicat la història del ferrocarril subterrani, una xarxa clandestina organitzada als Estats Units per donar suport als esclaus africans que fugien de les plantacions a la recerca de la llibertat. Un episodi que l’escriptori Colson Whitehead acaba de novel·lar en la seva darrera obra – El ferrocarril subterrani – publicada per l’editorial Periscopi. –M.C.
Podeu sentir el programa a: