Vicenç Villatoro: “Les idees poden ser la locomotora de la societat”

A finals de l’any passat l’escriptor Vicenç Villatoro, després de la dimissió de Marçal Sintes, va fer-se càrrec de la direcció del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquesta setmana en una entrevista al programa “Valors a l’alça” de La Xarxa el flamant director ha assegurat que “les idees també poden ser la locomotora de la societat” malgrat moltes vegades es pensi que van després dels interessos.

En aquesta línia, el nou director del CCCB ha negat una crisi de reflexió a la societat actual i ha assegurat que l’intel•lectual contemporani ja s’ha refet del descrèdit sofert en el segle XX quan molts van ser acusats d’amics dels totalitarismes. “Actualment hi ha molta gent que pensa i, fins i tot, massa gent blindada a la discussió”, ha remarcat.

I ha minimitzat el paper que ha de jugar una crisi econòmica com l’actual en el pensament: “Les crisis en general no serveixen per a generar idees noves, però sí perquè morin idees velles. Les crisis posen en qüestió idees que semblaven intocables”.

Respecte la seva nova faceta com a director del CCCB, Villatoro ha explicat que la seva missió és convertir el Centre en “en un bon interpretador del present” i “en un pont entre diferents àmbits”, per exemple, entre la cultura i la ciència.

“La cultura contemporània no s’entén sense la ciència, però tampoc només amb la ciència, per això el pont més imprescindible actualment sigui entre cultura humanística i cultura científica”, ha pronosticat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *