Ganyotes aposta pel teatre com a eina de treball social

La companyia teatral Ganyotes estrena el proper 27 de maig al Teatre de Tarragona l’obra ‘Twestern‘, un espectacle musical que compta amb 40 actors i actrius d’entre 13 i 55 anys amb diversitat funcional.

Twestern té lloc al vell oest i parla de les disputes entre indis i cowboys per fer-se amb el poder. Hi apareixen  diversos personatges “que segueixen una trama una mica diferent al que estem acostumats a veure en un western, d’aquí el nom de l’obra”, explica Leonor Robles en una entrevista al programa Valors a l’alça.

L’espectacle neix com un musical multidisciplinar que combina el teatre amb l’expressió corporal. Han cercat diferents músiques i els actors representen les escenes mitjançants la dansa.

L’obra s’emmarca dins el teatre social. “Creiem en el teatre com a eina de treball personal, permet als nois i noies per fomentar la seva autonomia i treballar l’autoestima i la seguretat, i té molts beneficis terapèutics”.

“El teatre estimula el desenvolupament de les persones i amb particular eficàcia sobre els quals es troben en situació d’exclusió social perquè valora les capacitats personals de cadascú”, expliquen des de la companyia.

Es tracta del desè espectacle que produeix la companyia Ganyotes, que aquest any ha celebrat els seus 25 anys.

Teatre ganyotes ha actuat en diversos punts de la geografia catalana amb muntatges com
Special Cats, Remember o el darrer, 3/4 de Circ.

L’obra es representarà a partir de les set de la tarda. Les entrades per l’estrena de l’espectacle tenen un preu de 5€. Es poden comprar per internet i a les taquilles del teatre Tarragona. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *