El festival de la narració en veu alta

Del 15 al 20 d’octubre tindrà lloc el 9è Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots 2018.

Més de 40 activitats —entre espectacles per a adults, infantils, tallers, conferències, espais per a la participació directa del públic, marató, contes als hospitals— es repartiran en més de 30 espais diferents. Biblioteques, centres cívics, llibreries, Ateneu Rosa de Foc, Ateneu Roig, Teatre El Almazen, La Casa de los Cuentos —a més de les subseus de Cardedeu i Gavà— acolliran les històries que narraran contacontes d’Alemanya, Argentina, Bèlgica, Camerun, Colòmbia, Xile, Mèxic, Romania i Veneçuela; i també de Madrid, Castella i Lleó, Galícia i, per descomptat, de Catalunya.

El festival va néixer amb els propòstis de fomentar l’aparició de més espais des d’on continuar fent visible la narració oral, oferir al públic tot el que aporten els contes (diversió i capacitat creativa, inclusió social, aprenentatge, joc simbòlic, autoconeixement…), crear xarxes al voltant d’aquest art. En definitiva, contribuir que els contes formin part de la realitat quotidiana i de l’oferta cultural del nostre dia a dia.

El certament està organitzat per l’Associació Munt de Paraules i el Centre Cívic Pati Llimona, i en aquesta novena edició compta amb el patrocini de l’Institut de Cultura de Barcelona, les Biblioteques de Barcelona i els Centres Cívics i Culturals de Barcelona.

Munt de Mots és el festival de narració oral més gran de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, i quasi la totalitat dels espectacles i activitats són gratuïts.

La inauguració tindrà lloc el dilluns 15, a la Sala Luz de Gas de Barcelona, a taquilla inversa. Comptarà amb les actuacions de Boniface Ofogo (Camerun), Carolina Rueda (Colòmbia), Eugenia Manzanera (Castella i Lleó), Paula Carballeira (Galícia), Rebecca Lemaire (Bèlgica), Sherezade Bardají (Catalunya), Victoria Siedlecki (Argentina). La Camerata Internacional de Barcelona interpretarà el seu repertori llatinoamericà i mundial, dirigida per Régulo Sarmiento. L’Associació Munt de Paraules, organitzadora del Festival, invita el públic a donar medicaments, que seran enviats a Veneçuela —país que travessa una dura crisis sanitària— a través de l’ONG Salud para Venezuela.

Les conferències del Centre d’Interès en la Narració Oral que es realitzaran del 17 al 20 a la Biblioteca Vila de Gràcia, a les 19.00 h. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *