Families, educadors i estudiants debaten sobre els riscos de les noves tecnologies

Les noves tecnologies s’han convertit en una part essencial de les nostres vides, però com casi totes les coses, a banda dels aspectes positius també tenen un revers negatiu que cal conèixer i controlar. Especialment en el cas dels infants i el jovent, un dels col·lectius més exposats i al mateix temps més vulnerable als riscos implícits en un mal ús d’internet, el mòbil i les xarxes socials.

Per debatre sobre aquesta qüestió, exposar bones i males pràctiques i aprofundir en el tema de les addiccions tecnològiques, l’institut Thos i Codina de Mataró ha organitzat les primeres Jornades Pedagògiques sobre ús i abús de les noves tecnologies. La jornada, que tindrà lloc aquest divendres 16 de març, es dirigeix al professorat, famílies i alumnat, però també s’ha obert a tota la ciutadania interessada en el tema.

El psicòleg del centre i coordinador de les jornades, Aleix Banús, explica que en aquest institut de Mataró es treballen les noves tecnologies “des del bon ús, però no podem oblidar que també tenen una altra vessant”. “Als joves els hem posat un mòbil a la mà, que és un arma molt potent, però no els hem ensenyat a utilitzar-la”, assegura Banús.

Durant la jornada es parlarà de temes com ara l’ús excessiu de les tecnologies, el risc que aquest ús generi addiccions o de quina manera les tecnologies poden ajudar a l’empoderament. A les xerrades hi intervindran especialistes del  Consorci Sanitari del Maresme i l’Hospital Sant Joan de Déu així com també de l’àmbit educatiu. La inauguració anirà a càrrec de l’exconsellera d’educació, Irene Rigau, i el periodista de TV3, Carles Prats. A més, es farà una performance de sensibilització sobre el tema.- J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *