Els nens amb sobreprès poden ser víctimes de bulling a l’escola i a casa

En els últims vint anys, la prevalença de l’obesitat en els nens ha augmentat bruscament en els països desenvolupats. Fins i tot algú assegura que s’ha convertit en una epidèmia. Segons les dades del 2014, a Espanya existia un 24 per cent de nens amb sobreprès i un 18 per cent amb obesitat.

Davant aquesta realitat han aparegut els darrers anys diverses teràpies per combatre aquest problema, una d’elles és  En movimiento, un projecte que té com a objectiu combatre el sobreprès infantil i juvenil a partir de les emocions i al mateix temps potenciar una alimentació saludable.

“Primer ensenyem als nens i joves a alimentar-se de forma correcte. I els demostrem que una bona alimentació l’ha de portar tothom, tingui sobreprès o no. I, sobretot, no deixem que els nens passin gana”, explica Sandra Gussinyer, psicòloga i una de les promotores d’aquest projecte.

Aquesta és una teràpia que promou especialment canvis en l’estil de vida, en els hàbits alimentaris i en les emocions amb l’objectiu que el nen o el jove augmenti la seva autoestima i millori la comunicació intrafamiliar – de fer es treballa tant amb els nens com amb els pares- i fins que això repercuteix en la seva massa corporal.

I és que, com explica Gussinyer, els infants amb problemes de sobrepès, a la llarga en poden generar d’altres: “Poden arribar a ser víctimes de bulling a l’escola i, de forma inconscient, fins i tot a casa; són nens que es tanquen en si mateixos, tenen ansietat i els hi costa gestionar les emocions”.

Aquest projecte actualment ja s’aplica en diversos hospitals de Catalunya i de l’estranger i en centres privats especialistes en trastorns alimentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.