Comença el Gran Recapte 2020, aquest any virtual

Aquest dilluns es posarà en marxa la 12ª edició del Gran Recapte que com a conseqüència de la pandèmia COVID-19 ha hagut de modificar el seu format habitual i convertir-se un una campanya de donacions virtuals. Un canvi que no pot significar una reducció de la recaptació ja que aquest esdeveniment solidari arriba en un moment de màxima dificultat per a moltes famílies.

El Gran Recapte aporta als Bancs dels Aliments uns 4’5 milions de quilos de mitjana anuals, el que representa prop del 25% del total d’aliments que distribueixen al llarg de l’any. La irrupció de la COVID-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments. El que implicaria que el Gran Recapte hauria d’assolir enguany 6 milions de quilos.

Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona s’ha mostrat prudent “donat que és una xifra molt elevada” però ha recordat que “apel·lem i confiem en la solidaritat que la ciutadania ha demostrat anys rere any envers el Gran Recapte per aconseguir el millor resultat possible”.

Novetats del Gran Recapte 2020

Com es pot col·laborar en el Gran Recapte si enguany no hi haurà recollida d’aliments als supermercats per evitar els riscs de contagi? És molt fàcil: transformant la donació d’aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició.

La campanya del Gran Recapte es farà al llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats i serà el mateix personal qui convidi a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant.

El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran els supermercats més significatius amb la presència de voluntariat –se’n necessiten uns 6.000 i ara per ara se’n tenen 4.000-, els quals explicaran la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya l’entitat adquirirà i distribuirà els aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides, a les entitats de l’entorn, sempre amb criteris d’equitat.

Si aquests dies no vas al supermercat però vols col·laborar també ho pots fer a través de la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com. Els fons aconseguits també es destinaran a la compra i distribució d’aliments. I aquest any també s’incorpora el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

El comerç de proximitat se suma a la iniciativa

Aquest any es repetirà l’acció de donacions en què es van incorporar alguns Mercats Municipals de Barcelona, però s’ampliarà el nombre, passant de 5 a 20. També se sumaran mercats de la resta del territori i botigues de proximitat. En total seran vora uns 700 establiments de petit comerç. Les donacions es faran a través d’uns tiquets per valor de 3€ que serviran per adquirir productes d’alt valor nutritiu com carn, ous o peix. Els productes recaptats es distribuiran directament a entitats socials properes als establiments participants.

Des del Banc dels Aliments es recorda que el Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos, els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania perquè aquest any de pandèmia i crisi la campanya és més necessària que mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *