Barcelona s’ha convertit en ciutat pionera en plantejar els dilemes ètics de la tecnologia quàntica amb la creació de Quantum Ethics, una entitat impulsada a partir de la catalana Quantum World Association. Es tracta d’una de les primeres associacions que promou l’ús ètic de la tecnologia quàntica, segons apunten en un article publicat a La Vanguardia.
I és que tot i que l’aplicació de la tecnologia quàntica pot fer possible el desenvolupament sense precedents d’àmbits com la salut o la enginyeria, també pot atorgar a qui la domini un poder mai vist. Per la qual cosa, els experts apunten ja la importància d’aplicar criteris ètics a l’ús d’aquesta tecnologia.
Els creadors de Quantum Ethics volen aprofitar la seva experiència de tres anys treballant en el mercat de la comunicació quàntica. En els propers mesos està previst que presentin uns documents que serviran per donar forma a un manifest a favor d’un ús ètic d’aquesta nova tecnologia que, ben utilitzada, pot convertir-se en una eina de progrés.
Un altre dels objectius de Quantum Ethics és contribuir a la projecció internacional de Barcelona, ciutat que juntament amb Nova York i Amsterdam lidera un front en defensa de la sobirania digital.
Quantum Ethics està encapçalat per Alfonso Ros-Manzanares (president), Araceli Venegas-Gómez, Jordi Marin, Pau Vetllant, Lorena Pérez Campillo, Alberto García García i Ignasi Belda, com a representant de Diplolicy, impulsora també del projecte. – Red.