Veritas vol eliminar els plàstics dels seus productes

La cadena de supermercats ecològics Veritas s’han marcat com a objectiu de cara al 2019 eliminar els plàstics afegits dels productes que depenen directament de la seva gestió. Això vol dir que volen eliminar, per exemple, la bossa del pa de motlle o dels envasats dels centres de producció pròpia, l’obrador de pa o la cuina d’aprofitament.

I de cara al 2020, Veritas s’ha proposat un repte encara més ambiciós, el d’aconseguir una petjada de carboni positiva de cara al 2022. Aquest repte passa per aconseguir reduir les emissions derivades dels processos de l’empresa i dur a terme pràctiques de segrest de CO2. Entre les mesures que aplicaran per aconseguir-hi hi ha l’adaptació del repartiment amb vehicle elèctric i incorporar l’agricultura regenerativa, de forma progressiva, entre la xarxa de proveïdors.

Pioners en l’eliminació de les bosses de plàstic

Els supermercats Veritas ja van ser pioners en l’eliminació de bosses de plàstic de caixa el 2010, i el 2016 van substituir les de la fruita i la verdura a granel per bosses compostables. Amb aquesta iniciativa han pogut estalviar més d’onze milions de bosses de plàstic. A banda, han dut a terme d’altres iniciatives ecològiques com ara l’eliminació del bisfenol A dels tiquets de caixa o la renovació dels uniformes dels més de 500 treballadors de l’empresa. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *