El novembre de fa dos anys de la mà de dos germans catalans, la Núria i en Jordi Linares, va néixer de The Capsoul, una empresa que malgrat la seva curta trajectòria està triomfant a nivell internacional. Es tracta d’una gama d’alta qualitat de capsules de cafè, té i infusions, un producte que aquest moment ja es pot comprar a diversos països.
És admirable el creiexement espectacular d’aquesta marca i l’emprenedoria dels seus dos joves propietaris, però darrera d’aquesta empresa també existeix una història de solidaritat. La Núria i en Jordi van perdre el pare de molt jove a causa d’un càncer i per això, en crear l’empresa, van decidir que una part dels beneficis anirien destinats a nens hospitalitzats que patissin aquesta malaltia.
“Veure la planta de Sant Joan de Deu on hi ha hospitalitzats tots els nens malalts de càncer va suposar un abans i un després en la nostra tasca de col·laboració”, explica la Núria Linares. Si creure que la mort del seu pare a 53 anys havia estat injusta, més ho era la realitat d’aquells infants ingressats. I per això van decidir, assessorats per un equip mèdic, focalitzar la seva ajuda en aquesta institució i La casa dels Xuklis, on poden seguir casos concrets.
La implicació dels dos germans amb aquest tema és gran perquè consideren que encara hi ha molta feina per fer. “A Barcelona tenim la sort de disposar d’hospitals experts en aquest tema, però bo i així, el càncer encara continua sent considerat una malaltia rara; encara no ha estat assumida per la societat” , es lamenta la propietària de The Capsoul.
Ells creuen fermament en la responsabilitat empresarial, però no en fan una bandera. “Pensem que allò realment important és que el client compri el producte per la seva qualitat i que quan arribi a casa vegi després que ha invertit en solidaritat”, assegura la Núria. I, en aquesta línia, reconeix que actualment el finançament de moltes entitats hauria de passar més per ajudes arribades d’empreses solidàries que de subvencions.
Escolta l’entrevista a Núria Linares:
Qué café usan, de qué fincas viene y cómo se trata a la gente ahí. Me interesa saber con exactitud la trasabikisad de los productos que usan. También tengo una duda, ¿por qué en cápsulas? No entiendo cómo la cápsula puede ser amigable con el medio ambiente, de nibgjana forma lo entiendo.