L’arrelament… per poder sortir cap enfora

Des de Valors creiem que estar arrelats en un territori -un país, una comarca, un poble o ciutat o el propi carrer- és intrínsicament bo per la persona. Sentir-se vinculat a un lloc vol dir també estar-ho a una gent, a una cultura, a una manera de fer i veure el món… entenem que ajuda a viure d’una forma més equilibrada i profunda. Dóna arrels des de les quals poder-se expandir per tots els racons possibles del món: només aquell que coneix profundament els seus pot entendre els altres, perquè en el fons no som tan diferents nosaltres dels de més enllá.

Doncs aquest mes de març dediquem el monográfic de la revista Valors a parlar de l’arrelament i el protagonista del número és el cantautor valenciá Raimon, que sempre ha fet gala del seu arrelament al País Valenciá i a la seva Xátiva natal, i que ara presenta nou disc. L’etnomusicòloga mataronina i col·laboradora de Valors Maria Salicrú-Maltas és l’encarregada d’entrevistar al carismátic cantant [veure’n un tast].

La introducció del monográfic va a cárrec de Jordi Cussó, capellá i economista [llegir article], i en les págines que el conformen es repassa la vida d’una sèrie de catalans que viuen fora del seu país de la má d’Isabel Yglesias i s’entrevista també Jaume Funes, professor de psicologia social [llegir aquí].

Aquí el vídeo d’Oriol Toro explicant ‘El pingüí Frederic’, un conte relatiu al valor que tractem aquest mes de març.

Com fem cada mes, hem traslladat l’edició de la revista en paper a la rádio en el marc del programa Valors a peu de carrer que fem cada dilluns a Rádio Estel, de 9 a 10. En el programa fet aquest dilluns i que podeu escoltar aquí, respecte la revista repeteixen Jordi Cussó, Isabel Yglesias —que ens comenta els testimonis recollits- i Maria Salicrú-Maltas. Però com és habitual hi afegim, abans de començar, un conte sobre aquest valor —en aquest cas El pingüí Frederic– explicat per Oriol Toro, del grup de conta-contes Vivim del Cuentu, i les reflexions sobre l’arrelament del nostre coach, en Fransiscu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *