La primera edició de Clàssics se centra en la bellesa

La primera edició de Clàssics, el festival d’arts contemporànies i de pensament que tindrà lloc a diferents espais de Barcelona del 18 d’octubre al 28 de novembre, se centrarà en aquesta primera edició en el concepte de bellesa.

La intensió d’aquest festival, impulsat per la Casa dels Clàssics, és apropar els clàssics al públic general i reivindicar la vigència dels temes que es desprenen dels clàssics de la literatura, com és el cas de la bellesa.

“Volem posar els clàssics al centre de la cultura perquè ens ajudin a pensar el present amb profunditat i ens inspirin de cara al futur”, ha explicat Sira Abendoza, directora de La Casa dels Clàssics.

Diversitat de disciplines

El festival presenta set propostes d’artistes de diferents disciplines i tres activitats exclusives, totes elles sorgides a partir de la conferència que l’escriptor Alessando Baricco va fer a Barcelona la passada tardor.

D’entre les activitats programades destaca l’espectacle que Sílvia Pérez Cruz, acompanyada del ballarí Andrés Corchero, farà a la sala de la cúpula del MNAC, envoltada d’obres de la col•lecció del museu triades per ella mateixa.

Les germanes Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles) al CCCB, també presentaran un espectacle que qüestiona els cànons de bellesa i com aquests s’imposen sobre el cos femení. I Àlex Rigola i Heartbreak Hotel presentaran una instal·lació teatral participativa, on l’espectador crearà la seva pròpia idea de bellesa.

A més, Josep Pedrals i David Soler oferiran un espectacle que combina música i poesia inspirat en Gargantua i Pantagruel, a la Biblioteca de Catalunya. El músic Roger Mas i la poetessa Maria Cabrera es mouran entre el misticisme i la bellesa al Teatre Romea.

La pintora Paula Bonet presentarà una nova col·lecció d’olis i gravats inspirada en Baudelaire a la Galeria dels Àngels; i el crític Àlex Gorina comissionarà un cicle de cinema sobre les pel·lícules més belles de la història, al CaixaForum.

Però no tot seran espectacles. La programació també es complementa amb diverses activitats com els Passejos peripatètics sobre la Bellesa; el curs Història literària de la Bellesa, que s’impartirà a La Central, o les activitats d’El Meu Clàssic, a la Biblioteca de Catalunya, on diferents autors reflexionaran sobre aquest valor a partir de textos clàssics. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *