‘Amic meu!’, el viatge i la realitat dels refugiats explicada pels propis nens

C2fKyh9XgAM1j5U

Maria Clapés, membre de l’Associació Open Cultural Center, va ser al camp de refugiats de Kherso a Grècia i allà se li va acudir la idea de fer un conte amb dibuixos dels propis nens i nenes refugiats explicant la seva realitat.

Es titula Amic meu!, en anglès, “my friend”, perquè “és així com els infants es dirigeixen als voluntaris que arriben als camps”, segons explica l’autora d’aquest llibre, que està tenint un gran èxit a casa nostra.

El llibre està estructurat en quatre parts: la vida a Síria, el viatge de Síria a Grècia, el camp de refugiats i el futur. Es tracta d’un llibre fet a partir de la col·laboració de molts nens i nenes refugiats, els quals ells mateixos expliquen la seva pròpia història. “Vam demanar a cada nen o nena del camp de refugiats que fes un dibuix sobre algun d’aquests quatre moments de la seva vida”..

Un projecte que tenia un objectiu molt clar: “conscienciar i sensibilitzar els catalans sobre la realitat dels camps de refugiats”. Un missatge dirigit a petit i a grans, però que en aquests moments arriba especialment als nens. “Estem molt contents de la resposta que estem rebent i en aquests moments diferents voluntaris anem a explicar el conte a les escoles que ens ho demanen”.

Sobre la seva experiència personal als camps, Clapés destaca l’actitud dels nens i nenes. “Em va sorprendre molt la seva capacitat d’adaptació i de superació. I les ganes que encara tenen de fer coses”. I afegeix: “Ells tenen una mirada més esperançada que la dels adults”. – SANDRA BALAGUÉ.

Escolta l’entrevista sencera a Maria Clapés a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *